بلوک شیشه ای : زمانی که در خصوص بلوکها سخن میگوییم، نخستین تصویری که در ذهنمان ظاهر میشود خشتهای عظیم الجثه سیمانی و آجریست که به عنوان عنصری مقاوم ، ارزان، کاربردی و بدون نیاز به مهارتی زیاد برای نصب در ساخت سازههای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند .
این در حالیست که امروزه بلوکهایی شیشهای نیز در قالب مکعب مستطیلهایی توخالی با سطح مقطع مربع (بدین معنا که ما آنها را به صورت مربعی میبینیم) طراحی و تولید میشوند که وظیفه ساخت دیوارهای داخلی یک بنا را بر عهده دارند . اگرچه این محصولات در قالب مربعهایی با ضلع 24 و 30 نیز تولید میشوند، اما میتوان از نمونههای 19 سانتیمتریشان به عنوان محبوبترین زیرمجموعه این محصولات یاد کرد .
اگرچه ممکن است این محصولات در چارچوبهایی فلزی نیز عرضه شوند، اما فراموش نکنید که باز هم شیشه بوده و توانایی تحمل بار زیادی را ندارد، به همین دلیل است که معمولاً از آنها برای ساخت دیوارهای غیر حامل استفاده میشود .
بلوکهای شیشهای از بازیافت شیشههای شکسته یا بلااستفاده، شن، خاکستر سودا و سنگ آهن درست شده که پس از ترکیب و عملیات حرارتی آنها، مذاب به وجود آمده در قالبهایی که تنها یک سوی این بلوکها را تشکیل میدهند ریخته میشود . با سرد شدن این قطعات، مجدداً دو به دو حرارت داده شده و به یکدیگر متصل میشوند که این ترکیب به ساخت بلوکهای مذکور با فضایی میان خالی و شبه خلاء منجر میشود .
ویژگیهای بلوکهای شیشهای
این محصولات توانایی تحمل بار زیاد را نداشته اما قادر به عبور نور از میان خود هستند و معمولاً مناسب استفاده در فضاهای باز یا دیوارهای خارجی نبوده اما طرحهای جذاب و متنوعشان موجب افزایش زیبایی یک محیط میشود!
توجه به این ویژگیها سبب میشود تا از این محصولات همانند قیمت شیشه سکوریت در قالب پارتیشن یا دیوارههای داخلی یک بنا استفاده زیادی شود، به ویژه اینکه در عین عدم تمایل به انتقال تصویر به آن سوی دیوار، گذر نور و روشن نمودن سوی دیگر این جداره از اهمیت زیادی برخوردار است .
• به عنوان نخستین ویژگی شاخص این محصولات میتوان به امکان عبور نور از دل این محصولات اشاره کرد .
• استفاده از دیوارهای سنتی به منظور تفکیک یک فضا به قسمتهای کوچکتر با هدر رفتن فضای در دسترس – ولو ناچیز -همراه است .
در همین ارتباط زمانی که از دیواری آجری استفاده میکنیم، با احتساب متریال اولیه، لایه پوششی نظیر گچ و همچنین رنگ روی آن، فضایی به عرض 15 سانتیمتر از دسترس خارج میشود . این در حالیست که دیوارههای شیشهای با توجه به عدم نیاز به لایههای مذکور و عرض 8 سانتیمتری خود به مراتب ساختار ظریفتری داشته و فضای کمتری را نیز اشغال میکنند.
ساختار و مزایا
• از بلوک شیشه ای علاوه بر ساخت دیوارها، برای ساخت سقفهای کاذب و لفافه نور سقفی و همچین کفهای لوکس و تزئینی استفاده میشود، با این توضیح که در نمونههای کفی یا ضخامت محصول بیشتر بوده یا به کلی توپر میباشند .
• به نظر شما تمیز کردن یک سطح شیشهای آسانتر است یا سطحی سیمانی، گچی، دارای رنگ روغنی و حتی کاشی و سرامیک! به احتمال زیاد پاسخ شما همان سطوح و بلوک شیشه ای است، جایی که تنها با کمک آب و مقداری شوینده همه آلایندههای سطح از بین میروند .
این محصولات در برابر آب و رطوبت مقاومند، در نتیجه رد پای آنها را در سرویسهای بهداشتی و حمام آشپزخانه، استخرها و … میبینیم .
• بلوک شیشه ای در طرحها و رنگهای متنوعی ساخته میشود، این در حالیست که نحوه و ترتیب چینش آنها از نظر همین طرح و رنگ پیرو استاندارد خاصی نیست، پس میتوان گفت که به هر ترتیبی که کارفرما اراده کرده یا تمایل داشته باشد چیده میشوند که این امر میتواند با عنایت به محل نصب (مثلاً داخل خانه مسکونی، داخل مجتمع یا بخش مشاع ساختمان مسکونی، دفاتر یا ساختمانهای اداری، کافه و رستورانها و… ) تعیین گردد.
• آجرچینی (قرار دادن چند بلوک شیشه ای روی یکدیگر)، بندکشی (تثبیت جایگاه هریک با کمک ملات یا چسب) و استفاده از اسپیسر همه آن عملیات عمرانیست که در نصب این محصولات باید انجام دهیم، این در حالیست که در نمونههای سنتی استفاده از مصالح زیاد از جوانب مختلف دردسر بیشماری دارد. سادگی و سرعت عمل دو عامل برتری این روش به متدهای سنتی میباشد.
• این محصولات دارای استانداردهای ایزولاسیون هستند؛ به قولی دیگر امتحان خود را در حوزه انتقال صوت و حرارت پس داده و بدین ترتیب انرژی یک محیط را در آنجا نگه میدارد .